Hristos a Inviat!

Sâmbătă luminata, prieteni!
Buon Sabato santo, amici!
 

     E aproape Paste. Al   nostru,  ortodox. Azi,   activitati  domestice.   Crestinii ortodocsi   din toata lumea asteapta lumina sfanta in timp ce pun in opera talentele culinare ca sa prepare bunatatile tradizionale.  Si eu.
    De la un moment la altul, timpurile  s-au schimbat, raporturile umane si vietile noastre s-au intors cu susul in jos. Intr-o clipa ne-am trezit aruncati intr-o realitate diferita, necunoscuta, care nu ne apartine si in care conditia noastra de indivizi emotivi complecsi sufera.  Un motiv in plus ca sa ne agatam astazi strans de vechile valori, de traditie, de lumina sfanta, de oul vopsit. Pentru ca de aia omul crede! Pentru ca are nevoie sa creada! Asa cum are nevoie de primavara ce se simte in aer, de parfumul de cozonac, de imbratisarea unui frate, de surasul unui fiu.
  Si tot de aia, eu azi va urez
                   Paste linistit si multa pace!

      Ecco, è quasi arrivata la Pasqua. Quella ortodossa. Oggi, attività domestiche. I cristiani ortodossi di tutto il mondo aspettano la luce sacra mentre mettono all’opera i talenti culinari per preparare i piatti tradizionali. Ovviamente, anche io.
      Da un momento all’altro, i tempi sono cambiati,  i nostri rapporti e le nostre vite sono stati capovolti. In un batter d’occhio ci siamo trovati in una realtà diversa, sconosciuta, che non ci appartiene, e la nostra condizione di individui emotivi complessi soffre. E’ per questo che, oggi, in una dimensione nuova e incerta, ci si aggrappa dei vecchi e forti valori, delle tradizioni, della luce santa, dell’uovo dipinto. E’ per questo che l’uomo crede. Perche ne ha bisogno. Così come ne ha bisogno della primavera che si sente nell’aria, del profumo di dolci tipici pasquali, dell’abbraccio di un fratello o un sorriso di un figlio.
      E’ per questo che io oggi vi auguro una   
      Pasqua tranquilla e tanta pace!    (C.A)

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Poteci de dor spune:

  Sănătate și împliniri multe, draga mea!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Adevărat a înviat! Să ai sărbători pascale cu bine!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Doamne ajuta! Paste liniștit!

   Apreciat de 1 persoană

 3. papagigli spune:

  C-ai vrut, ca n-ai vrut, ai spus un mare adevar. „Pentru ca de aia omul crede! Pentru ca are nevoie sa creada!” Asa si este. Omul o face de nevoie, nu din convingere, sau din cauza vreunui har pogorit din ceruri, ceea ce e absolut firesc, gindindu-ne cit de neinsemnati suntem in fata naturii si a Universului.
  Dar zic sa trecem la de-ale gurii, ca aia-i credinta adevarata in care crede pina si ateul. Borsul l-am executat aseara. Acum am trintit pulpa pe legume si-am imbalsamat-o. Numai buna pentru randez-vous-ul cu cuptorul. La oua am cam dat-o-n acuarele, ca din cite vad, am pus prea multa apa sau vopseaua asta nemteasca e mai … pastelelata decit singele domnului. In fine, sunt ciocnibile si mincabile? Sunt. Asa ca:
  Paste sanatos si fericit alaturi de cei dragi!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Am cam vrut, Papa, pentru că ăsta e adevărul, care poate unora nu place dar chiar nu mă interesează! Din celălalt punct e vedere, ai dreptate, omul s-a considerat întotdeauna superior și s-a comportat cu natura ca si când aceasta îi e datoare și consecințele se vad…sper sa ne dăm seama cat de mici si fragili suntem în fața ei dar cine stie, am niste dubii… Cu restul și noi stam bine, ouăle le-a pictat artistul din casă impreuns cu pisica, că asta nu lipsește de la nicio activitate de familie, borsu’-i gata, friptura numa buna de băgat mâine in cuptor și plăcintă de mere că fii-miu n-a vrut pască…. Sărbători liniștite îți urez și eu alaturi de cine vrei tu!

   Apreciază

 4. Iosif spune:

  Sarbatori magnifice, binecuvântate cu pace, bucurie, sanatate si bucate miezoase, gustoase, satioase pentru trup si Suflet, naturale, aromate, curate, sfintite, nemodificate gen etic … 🙂 😀 ))

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Ne-am conformat exact cum ai zîs tu, Iosif, mai puțin sfințite că asta-i situația… Paste sănătos și liniștit împreuna cu cei dragi!

   Apreciază

   1. Iosif spune:

    Eu stiu ca Omul sfinteste locul, si lucrarile sale, chiar si condimentele puse în mâncare… 🙂 ))
    Sa aveti Peace & Love, sfinte, de la Cel ceresc Parinte !

    Apreciat de 1 persoană

 5. Sărbătoarea Paștelui să te benecuvinteze cu sănătate, iubire și fericire! 🙏🕊️🍀🤗 Mulțumim pentru urări!🤗💖

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Doamne ajută la toate lumea! M-am trezit în vena de creație și-am formulat urările, că să fiu sigura, că cine știe dacă mâine îmi mai vine inspirația🙄🤣❤️ Mulțumesc de urări! Te imbratișez cu drag

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.