Din culisele Facebook sau cu penisu-n piata

on

Când vulpea n-ajunge la struguri, e curvă


       Încep c-o rugaminte, copiii și pudibonzii mutați-i, vă rog, în altă cameră. Că am nevoie de un pic de spațiu. Ca să spun lucrurilor pe nume. Cele simple. Că m-am prins că să înțelegi lucrurile simple e nevoie doar de percepția lor. Spre exemplu, Facebook. Pentru mine e o chestie simplă, o piață la purtător. Dar mai largă. Mondială.  Întâlnești oameni, vechi sau noi, vorbești cu unii, bârfești alții, cumperi, vinzi, mănânci, te acopiezi, te lași, râzi, plângi, înjuri, dai sfaturi și te enervezi când primești, te cerți, te împaci. Trebuie doar sa te ții de vreo două reguli de bun-simț. Că așa-i în viață. Și în aia reală și în aia virtuală. Eu azi aș vrea să discut cu voi despre cei care au probleme cu aceste reguli. Cred că-s aceiași, că și bunul-simț e acelasi. Il ai sau nu îl ai. Daca-l mai și educi e și mai bine.  Mă refer la Irezistibilman, care s-a trezit în piața greșită, când google maps i-a încurcat adresele, cea de matrimoniale cu cea de facebook.
      Alors, o să fac o incursiune, de la soft la hard, și-o să-i împart în diverse tipuri. Încep cu domnii  – mai mult sau mai puțin, de obicei mai puțin  – care mă sună. Pe messenger. Cu video. Ca să nu pierdem timpul, că-i prețios. Și insistă. Ca, na, cum îmi permit să nu răspund! Băi, oameni buni, E GREȘIT! Nu suni oameni pe care nu-i cunoști! Fără dar, fără poate, fără alte scuze! Apoi sunt ăia care-mi scriu, de obicei mi se adresează cu frumi sau frumoaso! Dar ceva mai interesant nu credeți că merit și eu? Dați cu niște originalitate, vă rog, că am și eu o vârstă și niște pretenții. Și-apoi nu v-a invitat nimeni, dacă tot încercați, uimiți-mă!  Apoi sunt cei care nu-și dau seama care-i numele de familie și care cel de botez. Majoritatea. Beh, gândiți-vă și singuri cum ar fi s-o strigi pe una în vâltoarea plăcerii pe numele lu’  ta-su. Eu cred că nașpa. Voi? De cei care vor să mă poarte cu ei în lume, nici nu mai vorbesc. Băieți,  vă zic un secret, eu sunt în lume. Argumentează, de ce aș face același drum cu tine? Urmează piesa forte: nătărângile sculate. În două ipostaze: poză sau video. Să lămurim lucrurile, în primul caz vreau să vă zic că eu niște penisuri la viața mea am văzut și-i dificil să nu vă faceți de căcat, cu atât mai dificil să mă dați pe spate, și la propriu și la figurat. Sunt altele lucrurile care mă impresionează. Beh, si penisurile, că nu vreau să fiu ipocrită, dar într-un context diferit. În al doilea caz, cel al filmulețelor  în care vă faceți o labă tristă în timp ce vă uitați la pozele mele sau ale altora pe facebook, ce pot să zic, doar că mă bucur că v-am fost de folos. Dar încercați și c-o femeie adevărată. În sensul de în carne și oase, dacă nu știți despre ce vorbesc. Uite, acuma cand se termina isolamentul, e timpul sa faceti o nebunie: spre exemplu chestii normale! Eu știu că ce face dreapta nu trebuie să știe stânga, dar încercați, că s-ar putea să vă placă. E valabil si pentru poeți. Iubirea-n versuri mie-mi place, dar să fie versuri!
Ultimii, dar nu ce-i din urmă, sunt ăia care se enervează, adică toți, după ce se prind că n-o să le răspund. Și care trec la artileria grea: sexul oral; în limbaj pastoral, fututul în gură de nervi. Că știți voi, vulpea când nu ajunge la struguri, zice ca-i curvă. Strugurii. Nu vulpea. Îmi pare rău că n-am salvat nicio emanație interesanta ca să vă dau cu exemple. Adaug doar că și la capitolul ăsta am cam fost dezamăgită: prestații slăbuțe și neinteresante.
     Acum, să analizăm un pic situația, că mie încă nu-mi e clară. Mă tem că nici vouă. Alors, oameni buni, nu mai încercați să mă agățați. Nu în acest mod. Că  vreți să mă futeți, eu am înțeles. Hai, lăsați, că știu că nu vreți să mă luați de nevastă. Sunt onorată și vă mulțumesc de intenție. Dar nu mai insistați, că dacă îmi vine vreun gând, vă anunț eu. Jur! Pentru moment, însă, sunt mulțumită cu domnul Penis orgasmic din dotare, culoare roz, că verde n-aveau, mărime medie, spre mică, recunosc, că ălălaltu’ s-a stricat, vremuri de criză, ce vreți?! Nu mă enervează, nu mă contrazice, nu-mi zice să tac, nu-i calc cămăși, nu vrea de mâncare. Așadar, ziceți-mi voi, credeți intr-adevar că vreți să intrați în competiție?! Acum o să mi-o băgați pe aia cum că nu mă ia în brațe și nu mă mângâie. Așa e! Dar nici voi ăia ce-mi trimiteți poze cu nătărângile mai mult sau mai puțin sculate nu cred că aveți în intenție prea multe mângâieli. Știu și că, în acest moment, zâmbiți superior de după mintea logică masculină: în sensul de o să mă cauți tu când ți s-or termina bateriile! Mulțumesc de grijă, dar nu. Și cu energia stăm bine, că am fost precaută. Când toată lumea se omora la bancul de hârtie igienică, eu îmi făceam stock de baterii. Fiecare cu cel doare. Pe mine capul, pe alții stomacul. M-am gândit și la cazul în care stocku’ se va termina, că na, mai dau și la prietene dacă rămân în pană, că nu-s egoistă. Și-apoi, fie vorba între noi, le iubesc, dar nu le vreau zile în șir la telefon, încercând să le ridic moralul căzut la pământ din cauze naturale de probleme hormonale. Alors, într-un caz extrem ca acesta, ne urcăm frumos în mașină,  el în dreapta, că nu-l las să conducă, și împreună, desifectați și echipați cu măști, mănuși și centuri de siguranță, declarăm situație de urgență și ne îndreptăm spre primul magazin de bunuri de primă necesitate. Voi profita de ocazie si voi refurni și debaraua.
      Așadar, ascultați-mă cu atenție, că eu țin la voi, și de aia o să vă las niște observații de luat în seamă, poate vă îmbunătățiți tehnica: 1) Nu răspund la mesaje de messenger, dacât dacă pe emitent îl cunosc de cel puțin zece ani. Aș putea să mă distrez, dar pentru asta trebuie să fiți distractivi. Și nu sunteți.
2) Momentele sublime în care vi se întâmplă să vi se scoale, folosiți-le  în scopul pentru care acest lucru se întâmplă, pentru că-i minunat și rar ca floarea de colț, în sensul că mai devreme sau mai târziu se ofilește. Nu-i mai faceti poze, ca nu sunteti la concursul de Mister Erectus.
3) Dar dacă tot vi le faceți, nu le mai împrăștiați la de-alde de-alea ca mine care nu știu să aprecieze gesturile, țineți-le pentru voi, că-s momente intime. În plus, vă vor folosi în viitor, ca să vă aduceți aminte de vremuri mai bune.
   4) Nu mă mai înjurați la ieșire, că-i timp și energie pierdută, că mi s-au bătucit sentimentale, și curg blestemele fără să se prindă ca picăturile de ploaie pe o suprafață uleioasă.
    5) Fetelor, nu râdeți răzbunate-n barbă, că bunul simț n-are gen, e valabil și în sens opus. Adică și pentru noi, că știu că nu zboară doar penisurile în piață dar și margaretele. Diferența  e de care parte stai.
     În concluzie, vă mai zic doar că mie-mi plac bărbații deștepți, și înalți, și frumoși, și buni. Care știu să zică, dar mai mult să facă. Bărbații care nu te agață pe facebook. Care nu te agață în general, care lasă lucrurile să se întâmple dacă trebuie să se întâmple.  Știu că acuma vă par nașpa! Știu și că îmi urați să mor singură și nesatisfăcută. Dar nu mor caii când vor câinii, că mai bine singuri decât în proastă companie.
      Nu de alta, dar când iți scoți nădragii în piața facebook iti convine să te asiguri ca n-au nicio gaură.

16 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. bernard25 spune:

  Bonjour SPUNE

  Pâques est un moment fort dans l’année, surtout lorsqu’on se réunit en famille pour une belle fête chaleureuse
  Cette année sera différente avec la propagation de ce virus qui nous sépare de nos enfants , petits enfants et amis ( IES )
  Et pour tous ceux qui sont touchés par cette maladie
  Ceux qui ont un proche à l hôpital
  ceux qui en ont perdu un membre de la famille ou un ami
  Toutes les personnes qui ne pourront être auprès de leurs enfants qui seront au chevet des malades et autres
  Je vous souhaite, à toi , à vous et à vos proches, de passer de très belles fêtes de Pâques
  En attendant des jours meilleurs
  A TOUS JOYEUSES PAQUES

  Bisous Bernard

  Apreciază

 2. Felicia spune:

  Fain scris. Felicitari!
  Eu am avut surpriza cu multi ani in urma cu un domn. Am ramas mai intai uitandu-ma ca …. o curca-n lemne. E adevarat, ca la vremea respectiva am vazut-o pe monitor, la doua noaptea, cand abia venisem de la munca si el m-a intrebat brusc:
  -Vrei sa ne cunoastem mai bine?’
  Pana sa-i raspund a si pus mandria la vedere. Nu sint virgina si nici la primul penis, dar …. frate, ceva asa urat nu am mai vazut. I-am spus deci:
  -Ascunde-o si n-o mai arata la nimeni! S-a facut ca o meduza si dus a fost.

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Nici eu nu ma impresionez repede, dar de cand stam in casa s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie… am scris de distractie, nu de razbunare si daca unul va intelege ceva, si mai bine, dar ma tem ca nu, pentru ca cine intelege nu-si pune rama-n carlig si pleaca la pescuit pe facebook, ca are lucruri mai interesate de facut… Multumesc!

   Apreciază

 3. Iosif spune:

  Nici Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, nu ar fi pictat sau sculptat în piatra, mai genial decât ai descris tu în aceasta proza scurta, tabloul facebookului, pe care (desi nu stiu cu ce se… papa) mi-l imaginez un canal plin de zoaie, si gunoaie, intrate în putrefactie avansata, de-ti cade si parul din nas de mirosul îmbâcsit de incultura pornografica si propuneri indecente jignitoare. … 69 esti rezistenta tare ! 🙂 😀 )))
  O zi cu soare, în continuare, plina de flori si de culoare, alaturi de iubitul tau Geaman magnifique !

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Sa nu exageram in negativitate, ca orice piata, facebook are si parti bune, dar de alea nu scriem ca stii cum e, uratul creaza mai bine decat frumosul… E ca atunci cand zicem ca dragostea a creat cele mai spectaculare opere de arta, dar e o minciuna, operele spectaculare le-a creat de fapt suferinta din dragoste…dar sa revenim ca m-am cam lungit, pare ca ti-am scris un roman, cu tine fac mereu asa! In ceea ce priveste Geamanul, saptamana asta e a iubitei, ca, deh, regim de criza, o saptamana cu iubita, una cu mama… Te imbratisez cu drag, Iosif

   Apreciază

   1. Iosif spune:

    Merci pentru îmbratisare,
    pentru ca existi sub Soare.
    Ti-o trimit si eu cu drag…reala,
    cu parfum de flori de primavara ! 🙂

    Serata magica e bei sogni !

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Grazie! Anche a te

    Apreciază

 4. Poteci de dor spune:

  Noooo, stai că urlă invidia-n mine. Adică pe mine numai unul a-ncercat o dată cu:
  „bună
  ai iubit”
  şi cum eu m-am făcut că nu înţeleg şi încercam să-l întreb de semne de punctaţie, a lăsat-o baltă şi ăla singurul. Adică… de ce? Adică dacă n-am poză nu merit şi eu un din ăsta cu mesaje? 😀
  Eşti totală, vecinico! Da’ tot nu pricep: ai fi vrut pe verde? Prospătură, gen? 😀 😛

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Puta n-are carte vecinico, lasa semnele de punctuatie, ca dupa aia ii da cu virgula si-ai ratat ocazia. Eu am poza, da-mi e ca n-are treaba… In sfarsit aia cu verde imi parea ca n-am interles-o, ca de cand cu ralentamentul pamantului, au ralentat si sinapsele mele, dar la final m-am prins. Alors, voiam verde pentru ca rozu’ imi pare cam de jucarii de fetite asa…merge si varianta ta de prospatura, nu ma gandisem, dar tu imi dai mereu idei bune, important e sa se incadreze la caracteristici… Apoi, nu fii invidioasa, ca apropo de caracteristici, daca mi le trimiti pe ale tale, fac o selectie si iti redirectionez vreo doi, ca eu nu-s egoista!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Issabela spune:

  😁😁 mă rog, dacă tu zici că mai e și bun simț pe fb, o fi. Eu n-am mai văzut de mult.

  Cît despre agățătorii de mess, am o silă profundă de mult timp și eu, le dedic postări de cîte ori îi prind, după ce le dau unfriend, și mereu am surpriza altor prietene care au fost la fel de agățate.

  Pot deja să disting între psihopați, plictisiți sau proști, după primele cuvinte.

  Doar o nedumerire am, de unde se vede că nu știm niciodată tot: eu n-avui parte de nici un video. De poze, ptiu, doamne ferește… 😡😁😁 Jur că nu-i invidie 😂😂😂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Alors, draga Issabela, mare-i gradina lui Dumnezeu, dar tendinta de-a sari gardul si mai mare! Tot sila m-a impins si pe mine sa scriu, ca i-am tot ignorat, dar acuma cu statul in casa, s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. In alta ordine de idei, videourile sunt cele mai tari, ca-s cu dedicatie. Ce cretini! Cat despre bunul simt, nu zic ca e, zic ca as vrea sa fie. Stiu ca ai vrea si tu! Multumesc! M-ai facut sa rad, imi plac oamenii cu bun simt dar si aia cu simtul umorului! …Ah, uitam, stiu ca nu-i invidie!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Issabela spune:

    Așa, mi-am revenit cu bunul simț, credeam că mi-am pierdut eu simțul depistării lui 😁😁

    Apreciat de 1 persoană

 6. Ileana spune:

  Buna ziua draga mea!
  Scurt si la obiect! Felicitari!!!
  O zi linistita! ☕🍀😘🤗

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc, Ileana! Cineva trebuie sa le mai dea peste bot si astora… azi eu, maine tu, si asa mai departe! In sfarsit, ar mai fi fost de zis, dar m-am limitat, ca altfel dau in lamentele… Te imbratisez cu drag!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.