Soluții externe pentru vremuri extreme

    Azi m-am mutat in balcon, că-i primăvară și era timpul de o schimbare. Și-i soare, și cald, și bine. Am mutat acolo și o masă și două scaune. Ca să am la ce să mă așez. Aș fi vrut mai multe ca să mă simt ca în vremuri libere la terasă, dar nu-i loc, că masa-i cam mare și vremurile strâmte. Ca să-mi ajungă, că trebuie s-o transform pentru momente și situații diferite: dimineața e terasa unde-mi beau cafeaua. Lipsește Mihaela ca s-o prepare, dar mă adaptez și eu la vremuri, că n-am încotro. La prânz, în schimb, o fac restaurant. Pe fii-miu o să-l pun să plătească meniul ca să fac și eu un ban. O să-l plătesc si eu când gătește el, pentru paritate.  I-aș pune și pe alții, că gătesc bine și fac și atmosferă. Dar mi-a stricat corona afacerea și nu-mi mai intră niciun altul în casă. O să pun față de masă, în fiecare zi cu altă temă și lumânări dacă nu bate vântul, iar de marți flori, că mi-a zis o prietenă că redeschid  florăriile.  Și asta mă face fericită pentru că florile fac bine la moral. Le-am preferat întotdeauna ciocolății. Marți dimineață o să cumpăr un braț și în drum spre casă o să las buchete la ușile oamenilor. Ca să se bucure și ei.
     Dar să ne întoarcem la organizzare. După-amiază, o voi transforma în birou, masa zic, ca să și lucrez câte ceva până spre seară când se lasă frigul și apusul.  În felul ăsta îmi satisfac necesitățile de aer, de soare, de vitamina D și de altele. De afară. Un alt fel de afară.  Cred că o să mă împrietenesc și cu vecinii. Mai ales cu ăla care dă cu trapanu’ de trei săptămâni. Și lui o să-i las flori. Și un bilet în care o să-mi exersez lung lirica internațională. Nici pe ăia de deasupra n-o să-i uit. Nici dacă aș vrea n-aș putea. Ăia cu trei copii. La ăstia o să le las la ușă vreo 5 kile de prezervative, că dacă mai fac unul, îmi cade tavanul.  Cu cea din apartamentul de lângă am vorbit ieri. Fiecare din balconul său. De ne-au auzit toți. Noroc că româna nu-i limbă internațională. Că si ei sunt români. Sunt buni, nici nu se simt. Uneori trece pe sub ușă mirosul de ostropel sau alte minunații culinare naționale, că așa gătim noi, cu miros. De ăla de le curg balele la vecini de poftă și de invidie. Îmi zicea că se teme că ne trimit italieni înapoi în România. I-am zis că nu cred, că mie-mi place să liniștesc oamenii… În orice caz, nici descoperitul vecinilor nu va dura mult, că-i bloc mic cu persoane puține. Și-apoi, curva de la doi nici nu cred că-i acasă. Păcat. Că-i aia care dă culoare. Și miros. Un altfel de miros. În sensul că știi că a trecut pe-acasă chiar dacă n-o vezi că-i parfumează urma pe scară vreo două zile și vreo patruzeci de minute. Și, sincer, olfactul meu n-a avertizat nimic în ultima lună.
     Acuma că m-am sistemat, singura insatisfacție ar fi priveliștea. Cu ea stau cam prost: prea mult gri, prea mult beton. Eu iubesc verdele, și natura, și oamenii. Dar dacă îmi lungesc vizibilitatea, rezolv și problema asta. Că uneori e bine să privești mai departe, în perspectivă… Că uite, la doar nici 100 de kilometri în față, pe care ochiul îi parcurge într-o secundă, văd peisajul ce a ținut legendele, istoria, arta și literatura locului din cele mai vechi timpuri: Monviso, muntele cu care ne-a încântat Virgiliu, Dante, Petrarca, Leonardo Da Vinci. De-i invidios până și domnul Paramount, că o fi fața cu care el se prezintă în lume, dar eu dacă întind mâna, pot chiar sa-l ating.
     Sper doar să nu plouă, că toate planurile mele s-ar duce pe apa sâmbetei…și azi e duminică si nu prea am înțeles niciodată expresia asta. Mă duc să pregătesc masa de prânz că dă clientu’ semne de agitație și nici ciubuc nu mai văd!
       Credeți că ciubucul vine de la turci?, că mie cam așa-mi sună…

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Iosif spune:

  Asa sunteti voi, descendentele Evei. Dintotdeauna ati avut si aveti, doar idei geniale, ba uneori sunteti în stare, sa provocati în lume chiar rascoale, de multe ori chiar conficte internationale, sau mondiale…:) 😀 ))
  O saptamâna magnifica binecuvântata cu perspective frumoase, optimism si zile însorite, calduroase, draga 69 !

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Că voi n-aveti nici o vina, stiu!🤣🤣 Pentru moment, eu n-am decât 2 conflicte: unul cu mine si celălalt cu tot mapamondul… Aș zice ca-s chiar liniștită 🤣🤣 o zi minunată, Iosif

   Apreciază

 2. Poteci de dor spune:

  Şi eu mi-am făcut din balcon terasă. Dacă ignor blocul din faţă şi pe ăla din stânga, văd munţii cu zăpadă pe ei. Am gazon artificial şi flori. În loc de masă, o bancă dintr-o sală de clasă. Şşşştt, n-a rămas niciun elev în picioare, pe cuvânt de dascăl de la care am primit-o.
  Aş fi vrut să fim vecine, ţi-aş fi plătit şi eu meniul 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Te iubesc, Potecuțo! Mi-ai înseninat ziua…că e cam plângăcioasă! Mi-ar fi plăcut și mie să fim vecine, cred că ne-am fi distrat, am fi mers și la teatru… A fost un timp când găteam și pentru prieteni, jumătate de redacție se strângea in casa mea, nici nu mai știam care erau neamuri și care prieteni, frumoase vremuri, mă tem că nu prea ne vom mai întâlni cu ele… In orice caz, chestia cu banca rămâne secretul nostru, stai liniștită 😜 te îmbrățișez

   Apreciază

   1. Poteci de dor spune:

    Te îmbrăţişez şi eu cu drag şi îţi mulţumesc!
    Aşa, nu trebuie să ştie nimeni în afară de noi 😀

    Apreciază

 3. Ioan M. spune:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

 4. Issabela spune:

  Superbă priveliște, speram să fie naturală, să mai simt și eu gust de invidie… 🙂
  Poftă bună!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Este, poza am luat-o de pe net, dar daca as fi cautat in arhivele personale, as fi gasit ceva cel putin la fel de frumos, da-s dezordonata si mi-ar fi luat ore s-o gasesc! Eu am fost acum vreo doi ani, o parte in moto, alta pe jos, nu pana in varf, ca-i mult de mers, dar iti jur ca peisajul mi-a taiat rasuflarea! Invidia e justificata! te pup

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.