Agenda 2020

    Că omu-i făcut din vârful penisului întors pe dos, eu știam. Dar evitam să mă gândesc că chestia e valabilă și pentru mine. Nu de alta, dar am o brumă de ceva în fundul minții care refuză acest tip de imagini. Apropo de asta, să vă povestesc o fază. Eu sunt născută, crescută la țară. Iubesc chestia asta și-mi place s-o urlu ori de câte ori am ocazia. În sfârșit, cum știți, alte timpuri: Ceaușescu, cultură și educație îndreptate spre alte zări, părinți nu foarte tineri, trei frați…. Ideea e că atunci când m-am prins că eu am venit pe Pământ pentru că părinții mei au făcut sex, mi-a fost atât de rușine, că m-am ascuns până și de mine vreo câteva săptămâni. Apoi m-am prins că și restul lumii a venit la fel, și nu mi s-a mai părut atât de grav. Așa că mi-am scos capul de pe unde mi-l bagasem și m-am întors din nou la viață.
      Alors, ziceam, înainte să mă pierd în amintiri, că toată viața am cam alergat după cai verzi pe pereți, în sensul că nu prea am avut timp. Adică n-am avut deloc, am muncit de mi-au sărit capacele și nu-i că am rezolvat prea multe. Că dacă proverbul zice „îs săracă dar cinstită”, eu vă zic că-s tot săracă dar obosită. În sfârșit, ziceam că omu-i făcut pe dos. Contra. Orice ar avea, el vrea altceva. Că, ziceți și voi dacă nu-i așa, doar ieri aș fi dat orice ca să am timp. În fond, e bunul cel mai prețios al omului. Păcat că ne dăm seama ori târziu, ori așa ca acum când viața îți aruncă în față un pahar cu apă rece ca să te dezmeticească.
    Eu îl voiam pentru lucruri pe care aș fi vrut să le fac și n-am putut. Să mă odihnesc, să citesc, să gândesc, să scriu, chiar și să stau cu mine. Chiar dacă nu-i ușor, să știți, iar dacă nu mă credeți, întrebați-i pe barbații care-au încercat. Dar mai bine nu, că o să vă schimbați părerea. Și nu vreau. Una peste alta, mie-mi plac. Că eu mă văd mișto. Cred că uneori și unii dintre voi, și îmi ajunge. Vreau să zic că, acuma că-l am, nu prea știu ce să fac cu el. Cu timpul. Nu mă plâng, să nu mă înțelegeți greșit. Doar că îmi dau seama că mult îl pierd aiurea. Și când nu mai ești foarte tânăr îi simți clepsidra altfel, aproape fizic. Și mi-e ciudă. Mie ciudă și că am dat la schimb libertatea. Și din nou intru în contradicții de care vă vorbeam la început. Că se pare că astea două nu vin niciodată la pachet: Acum avem timp pentru că nu avem libertate. Libertatea fizică, de a ieși, de-a călători etc. Dar dacă am avea libertate, n-am mai avea timp. Exact așa cum a fost până mai ieri. In esență, ca să ai ceva, trebuie întotdeauna să plătești cu altceva. Că pe unde trece omul, dispare echilibrul.
     În sfârșit, date circumstanțele, și ca să-mi echilibrez mica dar importanta mea viață cotidiană, m-am gândit să-mi reorganizez agenda. De fapt o să-mi fac una nouă. Că la timpuri drastice, agendă drastică. O s-o chem „Agenda 2020” și-o să bag în ea toate lucrurile pe care aș fi vrut să le fac și n-am avut timp. Chiar și ălea cretine. Mai ales ălea cretine, că mă caracterizează. Și apropo, dacă aveți și voi, băgați și voi! Nu neapărat cretine, că de alea am eu cu sacul. Dacă s-ar vinde, m-aș îmbogății. Și v-aș da și vouă. Că mie nu-mi trebuie mult.
    Așadar, vă aștept. Cu idei, multe și bune!

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Poteci de dor spune:

  Eu de luni voi vedea. Deşi lucrez regulamentar, de acasă, fix 8 ore.
  Dar vreau filme, vreau teaturu, vreau.
  Nu te apuci să scrii o carte?

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Potecuțo mi-ai luat idea din gura, problema e ca tu știi că nu se scrie la comandă, ci când îți vine… In sfârșit, pt moment ne gândim mai mult la o revistă virtuală, pentru românii de aproape și de departe. Vom vedea, ceva până la urmă o ieși. Te îmbrățișez tare!

   Apreciat de 2 persoane

 2. 69 spune:

  Multumesc Iosif! Tu esti mereu dragut cu mine si cu ceea ce scriu…. Alors, daca ai idei sunt binevenite! Si…nu mai vorbi de masti in casa virusatului! Te imbratisez cu drag

  Apreciază

 3. Iosif spune:

  Dintotdeauna am iubit si adorat femeile inteligente, deschise, sincere, luminoase, naturale, fara masti si culori stridente stralucitoare, artificiale, iar dragostea eterna de natura vie, activa energie libera transformatoare, care renaste an de an si moare, evoluând atemporal spre infinitul minunat, precum regina-ncoronata întrun stup, alimentata de familia sutelor de albinite lucratoare, ce zboara pe câmpii polenizând, si culegând dulceata aromata, parfumata din fiecare floare, apoi în stup organizând fara de trântorii masculi, o minunata si eterna sarbatoare… 🙂 😀

  „Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!
  Te voi aşeza din nou, şi vei fi aşezată din nou, fecioara lui Israel ! Te vei împodobi iarăşi cu timpanele tale şi vei ieşi în mijlocul jocurilor voioase.”

  „Iefta s-a întors acasă la Miţpa. Şi iată că fiică-sa i-a ieşit înainte cu timpane şi jocuri. Ea era singurul lui copil; n-avea fii şi nici altă fată.”

  Un gând frumos va doresc si multa pace în Suflet alaturi de toti cei dragi !

  Apreciază

 4. Îți recomand să pui pe lista de cărți și Eseu despre orbire scris de Saramago. Sé potrivește perfect cu situația actuala. Buna treaba cu agenda, rezolva multe😘

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Multumesc! Am luat nota! Data situatia, prefer s-o folosesc in sens cvonstructiv, ca altfel o luam razna. Nu ca eu as fi fost prea normale si pana acum, da’ na….Doamne ajua!

   Apreciat de 1 persoană

   1. 😂😂😂 Când se termina perioada asta cred ca trebuie sa organizam un târg cu schimb de cărți ❤️💖

    Apreciat de 2 persoane

   2. 69 spune:

    Ahahaha! Da, ale noastre, ca daca o sa avem pentru mult timp o viata mai mult in virtual decat in real, ma gandesc serios sa scriu o carte… si ca mine cred ca sunt multi!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.