Impresii de întors acasã. Sau de-acasã

    Încep cu sfârșitul. Nu cã aș fi făcută pe dos, dar de data asta îmi e mai simplu așa.  Adică cu întorsul. Întorsul acasă. Sau de acasă. Că, natural dar ironic, nici eu nu mai știu, așa rău m-a zăpăcit călătoria asta. Că de! Trezirea la 3,30, mers la aeroport, luat rămas bun (parte mai grea chiar și ca trezitul la ore mici, că nu știu cum se face, n-am învățat niciodată, am încercat dar nu există cursuri!),  urcat în avion, stat pe wc în avion, că m-au podidit emoțiile dar alea căcăcioase, coborât din avion, îmbrățișat/pupat iubit ce ne aștepta, dragul de el, să ne ducă acasă cei vreo 200 de km ce ne despărțeau de destinația finală. Cum ziceam, încep cu întorsul – acasă sau de acasă, că nu m-am edificat încă –  din respect pentru emoțiile de dus ce sunt prea fierbinți de atins și tras afară din panelul meu unde simt cum se chinuie să-și găsească locul. Dar și din respect pentru simțămintele de întors: Abia atins pământul, ne-am privit și-am început să râdem tare și complici, ca doi nebuni – mamă și fiu – liberi, noi înșine, vii. Vii în modul bun, nu ca atunci când faci prostii ca să te simți viu, ori când îți procuri durere ca să simți că exiști. Vii în modul bun, aproape  fericit, simplu, normal. Am știut atunci că n-am nevoie de nimic altceva ca să-mi fie bine. Un moment unic nu pentru că ar fi fost perfect sau n-am fi putut face mai mult, ci pentru că nu aveam nevoie de mai mult. Un moment ce aș fi vrut, jur, să îmbălsămez și să conserv așa cum era!
      O cafea adevărată mi-a trezit sinapsele obosite de nesomn, griji și emoții, și m-a ajutat să rezist  drumului și escalei prin vecinătăți de Torino în poarta jumătății amoroase a fiului meu, unde l-am descărcat din mers, pătrunși  de mila dorului și hormonilor urlători ai celor 22 de ani ai săi. Odată și această misiune îndeplinită, nu-mi amintesc, prin ceața deasă a celor trei zile în care am apucat să dorm vreo 5 ore în total, decât vag, din ce în ce mai vag,  cum am ajuns acasă cu bagaje cu tot, cum mi-am luat la revedere de la jumătatea mea amoroasă ce trebuia să fugă la muncă, și-apoi… Nimic! Somn! Fără vise, fără să simt, fără să fiu!
    M-am trezit peste multe ore, spre seară. Nu știam cine sunt, unde sunt și de ce. Mi-a trebuit ceva timp să mă întorc în mine. Fecior-miu n-ajunsese încă. Am drăgălit pisica. Am coborât și-am băut cafea la bar, am conversat cu lumea. Vecini si nevecini, cunoscuți și necunoscuți. Am luat mașina, că-mi fusese tare dor, și m-am plimbat, așa fără țintă, cu serenitate, doar de drag.  Îmi place să mă simt așa. În timp ce mă gândesc. Mă gândesc că serenitatea e un fapt, fructul unei educații emotive, unui proces de maturitate personală, individuală, intimă, de atenție în a nu-ți mai maltrata sufletul, de a para loviturile vieții. Și pentru că, la un moment dat, totul devine chestiune de inteligență, de alegere între ce merită durerea noastră și ce nu. Am oprit, am parcat, am intrat într-o florărie și mi-am dăruit un buchet de trandafiri.  De bun venit!

7 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Iosif spune:

  Intorsi de acasa sau de-acasa,
  când esti alaturi de cei dragi,
  simti bucurie-n Suflet de mireasa,
  parfum de flori de câmp si gust de fragi…
  Fiti binecuvântati etern oameni frumosi si dragi !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Iosif spune:

   Întorsi acasa…

   Apreciat de 1 persoană

  2. 69 spune:

   Foarte adevărat! Mulțumesc, Iosif!

   Apreciază

   1. 69 spune:

    …paradoxal, intorși acasă

    Apreciază

 2. Ioan M. spune:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

 3. Ileana spune:

  Bun venit acasa !!!
  Personal , imi cumpar mereu flori ! 😉🌹🌹🌹

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Si eu! Îmi plac mult, cumpăr pt mine și pt prietenele mele!🌹🌹🌹♥️

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.