Abolirea canibalismului, o iluzie…

* sau să ne mâncăm între noi rămane mereu o plăcere!

Și cum îmi promisesem sa-mi pătrez părerile în legătura cu subiecte ce țin vâlvătaia televiziunilor, ziarelor de scandal, Facebook, Twitter și altor mijloace in incandescență, am strâns din dinți și mi-am mușcat limba vreo câteva săptămâni, lasând se mi se scurgă pe langă urechi conversații prețioase, pardon rușinoase, în care cu multă ușurință se emit judecați ce conțin cuvinte grele, de tipul molestare sau abuz.

Ceea ce mă surprinde și mă întristează cel mai mult, dincolo de misoginismul discuțiilor, e rezistența cu care se opun chiar femeile la schimbările culturale, ascunzându-și ca struțul capul în nisipul întrebărilor de tipul: S-a trezit și asta să denunțe o violență după 20 de ani, ce sens mai are?! De parcă, dragii mei, vreunul ar detine unitatea de masură a suferinței sau cea a timpului necesar eliberării de o asemenea enormitate! Ca și cum asta ar schimba în vreun fel gravitatea lucrurilor! Nu! O violență, de orice fel ar fi ea, rămâne o violență! Iar trecerea timpului n-o va diminua și nici cancela! Că ne place sau nu, acest tip de mișcări, prea mult întârziate după părerea unora, din fericire nu a tuturor, de multe ori au pus bazele importantelor schimbări culturale.

Maniera atotștiutoare cu care femei judecă alte femei de parcă ar locui în interiorul lor și ar sti de-adevăratelea ce-au simțit când li s-au întamplat lucruri, bazâdu-se evident pe datele furnite de mijloacele de prosteală în masă, mereu mai multe și mai sofisticate, într-o eră în care mințile noastre sunt destul de deschise să accepte căsatoriile între gay, imi miroase a dracului de tare a ipocrizie, a invidie!

Și aș adăuga că procesele, doamnelor, se țin în tribunale și nu în programe și ziare de scandal sau rețele de socializare ce ne alimentează starea de rău, invidia, răutatea, imprăștiind sânge cald, asmuțind simțuri și făcând să dispară orice urmă de umanitate, milă sau solidaritate feminină. Și că, în acest context, sărbători de tipul Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, devin enunțuri pompoase dar, din păcate, fără conținut. Praf al ignoranței suflat în ochiul deja orb. Violența referindu-se nu doar la cea fizică, ci definind, evident, discrimarea, tratamentul inegal la muncă, stereotipul publicitar ce transformă femeia în obiect comercial, tratamentul diferențiat în funcție de gen al fiilor în familie, că doar aici se pun bazele educației corecte si sănătoase!

Că, să vă spun drept, imi place să cred că peste ani, urmare și a ultimelor evenimente, nepoata mea sau a voastră, deșteaptă, frumoasă și cu două facultati, nu va fi nevoită sa sugă pula vreunui politic sau director de mare firmă pentru a ocupa un post important sau a face carieră.

Că pentru a exista abuz, sau viol, sau violență de orice alt tip trebuie să existe două parți, și că dacă judecăm valoarea morală feminină ar trebui să nu uităm că de cealaltă parte a balanței stă el, barbatul, ce deține puterea și controlul, și de care profită, ca și când ar fi o normalitate. Iar expresii de genul așa a fost întotdeauna, așa funcționează, nu fac decât să înrăutățească lucrurile, acceptând un sistem greșit, injust, prefăcându-ne c-am uitat că istoria se schimbă, că lucrurile și oamenii maturizează, evoluează. Nu există scuze pentru violență iar consensul e universal!

C.A.

38 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Aș dori,să ne mâncăm, unul pe altul! Ce crezi?

  Apreciază

   1. Și câte speranțe-mi puneam, în fantezia ta!

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    In fantezia mea è loc doar pentru unul si déjà l-a ocupat un altul! In viata de obicei se-ntampla asa….cand nu mai cauti, vine…

    Apreciat de 1 persoană

   3. Ei, poate, se-ntâmplă și cu ultimul?

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Se-ntampla ceea ce trebuie sa se-ntample, supozitiile sunt inutile…

    Apreciază

   5. Dar eu, supoziționez, ca să se-ntâmple!Că, după spiritul, pe care ți-l descopăr, însăși încercarea, ar merita bucuria iluziei.
    Nu crezi, Provocatoareo, 69?

    Apreciat de 2 persoane

 2. Un An Nou, mai bun, cu zâmbete si reușite duble îţi doresc. Să-ţi fie inima mereu tânără și zâmbitoare!!!

  Apreciază

 3. La multi ani! Un 2018 plin de culoare…

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc ! Un Nou An minunat si dvs?

   Apreciat de 1 persoană

 4. Sărbători frumoase, bucurii și liniște, alături de cei dragi sufletului tău!!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc din suflet! Sarbatori cu bine si multa dragoste!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Iosif spune:

  Sarbatori fericite, minunate si binecuvântate tie si tuturor celor dragi !
  Si o colinda de pe la noi, sa fiti bine amândoi ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc pentru gândul minunat! Sarbatori linistite si multa dragoste va urez!

   Apreciază

 6. Iosif spune:

  Când primul om „Adam”, a fost creat de Dumnezeu
  Dotat cu ratiune si sentimente absolute, sfinte,
  Ca un copil inconstient, iresponsabil, imatur si rau,
  N-a ascultat de sfatul Creatorului, si Bunului Parinte !
  Stia ca „pomul interzis” sadit în mijlocul „gradinii”,
  Deschide drum atemporal, spre cunostinta absoluta.
  „Adam” usor purtat de val, primeste de la „Eva” spinii
  Iar azi „perdeaua din altar”,mereu la mijloc este rupta…

  Apreciat de 1 persoană

 7. Aliosa spune:

  OAMENII s-au MÂNCAT între ei de la Adam și Eva așa că………………………….

  Apreciază

  1. 69 spune:

   Foarte adevarat! Un motiv in plus sa ne dea de gandit si sa incercam sa schimbam lucrurile, vazand la cea purtat de-a lungul timpului…mancatoria si rautatea zic!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Aliosa spune:

    La Mulți Ani, 2018 ! 🙂

    Alioșa ! 🙂

    Apreciază

 8. Alex spune:

  Da, violența nu are nicio justificare, iar cei ce se prevalează de ea sunt jalnici. Ca și Papa, zic și eu: nu este fair-play ca cineva care a profitat de pe urma atuurilor fizice, de bună voie, să pozeze acum în victimă.
  Mi-a plăcut mult că ai subliniat „misoginismul” unor femei, de regulă mai în vârstă, față de suratele mai tinere. Răutatea dintre femei e de pomină! 😀
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Iar eu zic că tendința omului de-a ascunde mizeriile sub preș nu-i o soluție, dimpotrivă!

   Apreciat de 2 persoane

 9. Hercule spune:

  Cand ai de-a face cu canibale, e de rau, te consuma incet…

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Daca ai gust bun, daca nu, poate te scuipa…

   Apreciază

   1. Hercule spune:

    E genul ala de situatie cand simti ca esti complet vulnerabil si nu stii cat va dura.

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Trimiterea mea la canibalism se refera la mancatoria intre noi…

    Apreciază

 10. Ileana spune:

  La varsta mea destul de inaintata realizez ca am fost multi ani un simplu obiect. Nu dau vina pe nimeni, vina este doar a mea. De aceea pe acel blog nou scriu mai in detaliu totul. E groaznic sa te lasi violata de teama, frica….
  Cred eu ac si varsta conteaza si educatia de mici copii…
  O zi frumoasa! ☕🍀 🇷🇴 😉

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   In primis, varsta ta nu-i inaintata! Apoi, zic ai mare dreptate, e groaznic! Si de doua ori groaznic cand vii si judecata pt asta, Ca’ ai facut-o, ça n-ai facut-o, ça n-ai zis sau ça ai zis! Te pup, Ileana!

   Apreciat de 1 persoană

 11. papagigli spune:

  😆 Mi se pare mie sau postul asta e de fapt un comentariu pe care-l faci ultimului meu post? 😆
  Oricum, comentariul meu la comentariul tau ar fi ca ceea ce spui se refera la o anumita categorie de femei. Spun asta pentru ca ar mai fi o categorie, vasta, care profita din plin de felul in care arata si de nestapinita dorinta de penetrare imprastiata a barbatilor. A barbatilor cu bani si pozitii sociale, sa ne intelegem. Ca la aia te-ai referit si tu, nu la amarasteni. Asadar, sunt enorm de multe femei care prospera si care inteleg doar sa suga pula pentru asta, nu sa-si bata capul si nervii prin universitati. Ce facem, tot pe masculi dam vina? Am avut colege care au absolvit facultatea pe pizda. Si mi-am zis, bravo lor! In fond toti suntem comercianti. Toti ne vindem ce avem mai bun in noi, fie ca e inteligenta, cunostiinte, cultura, talent, sau sex. Asta e singura modalitate de-a supravietui si n-am inventat-o eu. E, ca sa folosesc un termen economic, o problema de cerere si oferta. 😉
  Nu agreez violenta si dupa cum spuneam in post, sexul la schimb. Dar cind femeile inteleg sa profite de pe urma aspectului lor fizic si fizionomic, in ce consta vina barbatilor?
  Si inca ceva. Ti se pare normal ca o femeie sa vina dupa 20 de ani dupa ce s-a propulsat benevol cu pizda si sa-l dea in judecata pe cel care a propulsat-o? Mie, nu. Ba mi se pare chiar josnic.

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   La fel de josnic cum lui, sot, tata etc I se pare absolut normal sa profite de pizda care i se ofera doar pt Ca’ occupa un post sa zicem inalt! Papa, eu nu dau vinà pe barbat, eu zic doar sa nu dam vinà doar pe femeie, ceea ce e diferit; de fapt sa nu mai scuipam culpe si judecati si sa incercam sa privim lucrurile în profunditate! Că modul în care se face un denunț poate fi discutabil, nu înseamnă că schimba gravitatea lucrurilor! Mea culpa, n-am citit încă materialul tău! Dar o voi face cat mai repede posibil!

   Apreciază

   1. papagigli spune:

    Nu prea inteleg si poate ca n-am inteles niciodata, de ce se pune atita accent pe sex. De ce a devenit sexul centrul moralei universale. Orice referitor la sex e cih. Adica de ce trebuie neaparat sa devenim acuzatorii unora care considera sexul o activitate banala? Ca sarutul, de exemplu. Si ca tot am ajuns la sarut, de ce oare artistele si artistii care isi iau limbile-n gura de zici ca fac tubaje, sunt acceptati, desi tot un schimb de secretii e si ala, daca stai sa bagi de seama. Ba poate mai scirbos decit un fut, atunci cind o faci cu unu care ti-a fost dedicat in distributie. Adica limbile-n gura nu incalca moralitatea, doar limbile-n … ca mi-e si rusine sa-o pronunt de teama sa nu-i simt gustul. 😆
    Adica daca ma sarut cu una nu mi-am inselat nevasta, dar daca am futut-o, e rupere de nori, fulgere, tunete, impuscaturi … dizgratie mondiala.
    Si daca te vei reciti, vei vedea ca vina ai cam dat-o pe barbati. C-o dai pe nenorociti, sadici, obsedati si dezaxati, inteleg si aprob, dar daca eu, Papa accept acceptul unei doamne, de ce adica sunt condamnabil? 😉

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Papa, ești prea deștept ca să aduci in context nevinovații, nu despre ei e vorba… Eu vb despre cei care profită, de situații, fizic, psihic, în situații reale, care sunt a dracului de multe! Pt că e diferența între”avance” acceptat și abuz… Vasta arie sexuala e plină de nuanțe, dar n-avem voie sa confundăm lucrurile! Și da, ai dreptate, lumea se învârte în.jurul sexului și al banilor…

    Apreciază

   3. papagigli spune:

    Vina si nevinovatia sunt doi termeni atit de relativi si subiectivi incit e riscanta folosirea lor 😉 Eu, de exemplu, in multe situatii nu invinovatesc, de frica sa nu ma invinovatesc si pe mine, stiindu-ma, la rindul meu, vinovat. 😆
    In fond fiecare vina isi are circumstantele ei. Dar pe criminali, violatori, masochisti si sadici, i-as pedepsi cu aceeasi moneda.
    Dar daca exista accept de ambele parti, atunci nu prea mai inteleg vinovatia. Cu atit mai putin vinovatia retroactiva. Daca ai acceptat propunerea, se cheama ca ti-ai dorit sau ca ai avut un interes, caz in care totul mi se pare a fi OK, chiar daca unora nu le suna a fi moral. Mai pe scurt, inteleg propunerea, inteleg acceptul, inteleg refuzul, dar condamn persecutarea refuzului. 😉

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Total de acord cu partea cu vina si nevinovatia! Daca ai acceptat propunerea constrans de imprejurari se chiama ca n/ai avut incontro si e de condamnat unul care se foloseste de o situatie simile… Nu stiu care-i „moneda” cu care ai pedepsi criminalii, violatorii etc, dar mi-a placut un sac cum ti-ai exprimat pct de vedere!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.