Războiul dintre doamne

♥ Rece. Sau nu.

Dată fiind populația feminină superioară, numerologic vorbind, celei masculine, e dificil ca, femeie fiind, să nu ai, măcar din când în când, strângeri de inimă la gândul că alte câteva perechi de ochi și gânduri se îndreaptă spre adoratul tău! S-o chema gelozie, nesiguranță sau încredere scăzută în tine însăți – cum ar zice specialistul în domeniu, sau paranoia de premenopauză – cum ar gândi ca scuză la suferința ta și ignoranța lor masculii din aria personală, puțin importă. Într-adevăr important este faptul că circumstanțele menționate ne tin într-un veșnic război feminin, mai mult sau mai puțin rece, după caz, după caracter etc. etc.

Îmi vin în minte câteva categorii de “elemente periculoase”: vecina de lângă casă niciodată nu te lasă! Zicală foarte adevărată, în cazul ăsta, din păcate, conotație negativă. Mereu surâzătoare, mereu disponibilă. Dacă-i maritată sau cuplată tinzi să răsufli ușurată, până-ți amintești o altă zicală, găina vecinului pare curcă, sau cam asa ceva. Soluția: împrietenește-te! “Dușmanul” se ține aproape!

O alta ar fi fosta sau exa, numiți-o cum vreți dar n-o lasați să se apropie. E mai bine așa pentru toată lumea, dar mai ales pentru liniștea și sănătatea relației tale. Că a ei nu ne interesează! Cu asta nu te împrieteni. Dimpotrivă, scapă în partea ailaltă de oraș, de țara, de continent etc., până nu începe să-ți povestească, cu amănunte, uneori picante, ca și cum ați fi prietene, viața sa împreună cu EL. ELul tău! Și să nu vorbim de sfaturile prețioase pe care ți le dă, toată surâzătoare, mai mult rânjet decât zâmbet, în încercarea de a-și ține veninul în spatele dinților, venin care, dacă s-ar materializa, te-ar omorî instantaneu.

A treia categorie ar fi “sufletele lesbiene”. Nu știu de ce, dar găurile nu-mi inspiră deloc încredere. Fie ele chiar și lesbiene, mai devreme sau mai târziu, vor trebui astupate. De preferat nu cu ustensilele din dotarea-mi personală!

Cum aș putea să uit mâțele moarte?! Niciodată! Bune, înțelegătoare, fine, suferinde, așa fragile, cu voce mică și nevoie disperată de a fi ocrotite de mascul. Nu contează al cui… Și, evident, veșnic în călduri! E datorie constitutionala să reamintim partenerilor de viață că mâța zgârăie. Rău!

Gânduri cârcotașe iși vor lansa săgețile neîncrederii, judecându-mi raționamentul mai mult ca o înșiruire de timori de cicli menstruali ce curg sub tocurile cui ale pantofilor mei roz și fac să tremure picioarele unei relații poate nematurizate. Ați vrea voi. Și-aș vrea și eu. Sau poate nu! E realitate. Certitudine. Temerile unei certitudini aproape fizice, dureroase, într-o mare a nesiguranței și limitării proprii ce ne guvernează viețile și alegerile, simțite de ambele laturi ale situației. Certitudinea fiecărei femei ce, la rândul ei, încearcă aproape toate aceste roluri, de vecină, măcar o dată fostă (de mai multe ori!) și, să recunoaștem, ori de căte ori e nevoie, mâță moartă… dar, poate, niciodată sau vreodată lesbiană. Cine știe… Că, atenție…să nu zicem niciodată niciodată! Că vjața e întortochiată și ne rezervă minuni neașteptate! Iar stupiditatea amoroasă e un virus ce atacă fără discriminare. N-are gen, n-are număr, n-are timp… de pierdut! Nici culoare. Transparență totală, adică se vede de la distanță! Nu ca în politică, unde și transparența s-a opacizat. Iar vaccinul – subiect actual și foarte dezbatut – impotriva cretiniubirii nu s-a inventat încă!

Țin să precizez că, așa cum fac de fiecare dată sau aproape, cred ca situațiile în majoritatea lor se pretează și emisferei masculine. Zic cred nu pentru a minimaliza simțămintele sexului puternic, ci pentru simplul motiv că n-am existat niciodată în pielea unuia. Motiv suficient pentru a-mi permite libertatea unui minim dubitabil! Așadar, zic cred veți avea și veți fi la rândul vostru, și voi domnilor, vecini, foști, motani leșinați ori lesbieni, pardon gay! Că doar și ei sunt oameni și-or avea aceleași probleme de suflet ca noi, minunații hetero!

C.A.

43 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Alex spune:

  Ha, ha! Mi-a plăcut mult modul cum ai enumerat categoriile de „periculoase” din viața femeilor. O femeie vigilentă nu scapă din vedere nicio posibilitate. Și sunt atât de multe… Cel mai tare mi-a plăcut denumirea categoriei „mâțe moarte”! Mama lor de…„pisici leșinate”! 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Mai devreme sau mai tarziu trecem toate prin diversele „fase”, doar ca unele recunoastem, altele nu… O sambata cu multa dragoste!

   Apreciază

 2. Oare, dintr-o confruntare directă, de la om la om, ne-am pierde? Mai bine, nu, dar tu decizi! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Depinde ce presupune pt dvs. Confruntarle mele sunt toate directe atat cat se poate in contextul si distanta (fizica) date! In ceea ce priveste expresia „de la om la om” imi suna un pic ciudat, dupa mine n-ar putea fi divers, fiind amandoi oameni ! Daca ne-am pierde, n-as putea zice, unii se pierd, altii se regasesc, la final, fiecare are ceea ce trebuie sa aiba!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Mi-ai prins tâlcul, dar nu ai răspuns: pe când, și unde, confruntarea!

    Apreciază

   2. 69 spune:

    Mi se pare Ca’ dvs nu m-ati inteles! Raspuns: unicul mod de a ne „confrunta” e acesta, Ca’ va place ori nu, problèma dvs.

    Apreciază

   3. Probabil, că este într-adevăr, numai problema mea! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Sigur! Partea buna e Ca’ nu-i una grava!

    Apreciază

   5. Într-adevăr, sunt convins , că mă aflu în preajma unei mâini calde, alinătoare! 🙂

    Apreciază

 3. Aldus spune:

  Păi. Să începem cu motivele. De ce merge soțul la alta? Pentru că vrea să încerce ceva nou. Sau se plictisește acasă. Prin urmare, în loc să eliminăm toate femeile din apropierea lui, lucru oricum imposibil, cred că e mult mai bine să acționăm (mă pun acum în pielea voastră, a fetelor, deci să acționăm, da? noi, femeile) la nivel de cauză, adică să nu-i dăm motive să caute o alta. Să ne îngrijim, să-l surprindem mereu cu ceva nou (mai ales în pat), să fim jucăușe și spontane și să-l lăsăm atât fără vlagă (de consumat cu altele), cât și fără fantezii nepuse în practică. Așa încât, avându-le acasă pe toate: și gospodină, și soție, și doamnă, și iubită nebună, și prietenă, ba chiar având o mie de femei într-una, să nu-i mai trebuiască nimic, nicăieri în altă parte. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Ah! E o usurare pentru o lume intreaga ca mintea si mentalitatea masculina e Intr-o continua deschidere, acceptare , miscare, asumare! Dpmdv, orice persoana are dreptul sa aleaga dar si obligatia de a-si asuma actiunile! Sa tradezi si sa dai vinà pe partener miroase a ipocrizie si lasitate…. In orice caz, frumusetea omenirii sta in diversitatea ei!

   Apreciază

   1. Aldus spune:

    Eu ziceam din punctul vostru de vedere. Decât să analizezi la sfârșit a cui e vina, mai bine previi de la început, și cu asta îți asiguri și o relație mai plină de viață și mai frumoasă. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    E difficil, as zice imposibil să vb din punctul nostru de vedere! Nefiind una, poți doar sa presupui. De data asta, cu siguranță ai vb din pct de vedere al bărbatului!

    Apreciază

   3. Aldus spune:

    Well, femeia este mereu nesigură, I’ll give you that. 🙂

    Apreciază

   4. 69 spune:

    Uneori da, uneori nu!

    Apreciat de 1 persoană

   5. Aldus spune:

    :)))))))))))

    Apreciază

 4. Liviu Durbaca spune:

  Mulțumesc pentru aprecierea post-ului „Ce a făcut bunicuța ?”.

  Apreciat de 1 persoană

 5. papagigli spune:

  Toate aceste trairi se manifesta sau sunt generate numai in situatia in care barbatul e mai bolovan. Ca daca este suficient de rafinat si experimentat nu-i va da motiv partenerei sa gindeasca la vecina sau la exa. Ba mai mult, ii poate inocula increderea necesara pentru a se simti de neinselat si superioara celorlalte potentiale „concurente”. Evident ca acest rafinament si experienta nu se refera la cazurile in care masculul este complet dezinteresat de vecine, exuri sau alti masculi. 😉
  Probabil ca „regulile” respective se aplica si barbatilor, ca si ei E oameni … sometimes 😆

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Draga Papa, femeia-i diabolica, cand n-are motive si le inventeaza! Crede-ma, stiu ce zic! E usor sa dam vina pe barbati sau bolovani sau altii, dar realitatea ar fi oricum diversa! Super videoclipul! M-a tarat jos din pat! Weekend minunat!

   Apreciază

   1. papagigli spune:

    In cazul asta ma pot considera un barbat norocos, intrucit „diabolice” am intilnit numai in filme. In realitate n-am avut ghinionul sa ma combin cu vre-una.
    Din cite am auzit, dar si vazut, homosexualii sunt mai diabolici decit femeile.
    Cind eram mai la vreo 20 de primaveri, frecventam barurile si restaurantele Bucurestiului. E si in baruletul, de la etaj, din Cina, unde ne adunam inaintea penetrarii restaurantelor, era un grup de gays, la vreo 45-50 de anisori. Erau simpatici, dar extrem de gelosi. Daca apaream cu vreo gagica noua, o faceau p-aia in toate felurile, desi nici unul dintre noi nu le impartasea orientarea sexuala pentru a le da motiv de gelozeala. Nu stiu daca e o trasatura generala, dar aia sigur urau femeile, considerindu-le rivale.
    Am povestit pe undeva si de gays astia, dar nu mai stiu pe unde.

    Apreciat de 1 persoană

 6. Iosif spune:

  O perceptie geniala, obiectiva si adevarata, privita din perspectiva femeii experimentate, ce scoate în evidenta o trista realitate a relatiilor interumane specifice mentalitatii românilor, în special, si al celor universale în general.
  Apartinând categoriei xy, experimentând practic (pe propria piele) cele mentionate în articolul tau, pot confirma ca tot ce ai scris, este vizibil, frapant, nu doar în viata cotidiana, reala, ci mai cu seama în relatiile virtuale, unde ipocrizia, perversiunea si hartuirea ratiunii prin cuvinte elevate împletite si crosetate precum o pânza de paianjen labirintica, face sa cada victime mii si mii de suflete inocente, inconstiente, de veninul injectat prin cuvinte sofisticate, de competitorii ‘paianjeni vaduve negre’ vânatori de suflete înfometate si doritoare de satisfactii si placeri instant, intrati în aceasta lume virtuala, periculoasa si mortala pentru cei neantrenati de experienta realitatii obiective …
  O duminica sublima, Suflet drag !

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Eu am prezentat o situație, o realitate umană în mod propriu, trecând, evident, prin prisma personala sentimente, trăiri etc…. E drept că virtualul crează teren propice pt situații urate, negative, nesigure, chiar periculoase, dar cred că stă în fiecare dreptul și forța de a alege strada justă pt el însusi! Judecând după direcția în care merg lucrurile, in virtual sau afara , neîncrederea va deveni arma la purtător a fiecăruia dintre noi…

   Apreciază

  2. 69 spune:

   În altă ordine de idei, mulțumesc pt că ai făcut să-mi vina in minte ideea pt un nou material! O saptamana minunata îți urez!

   Apreciază

 7. 69 spune:

  Am vrut sa „atasez” un link la material, in ideea ca ar putea servi si altora…din pacate, mi-am prins urechile, asa ca il „vars” aici https://www.ortografia.ro/virgula-in-prepozitie/

  Apreciază

 8. Rodica spune:

  A republicat asta pe Rodica.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Nu mai știu, dacă ți-am spus, dar stilul tău are o nuanță provocatoare.Dar, o fi posibila la distanță?
  Mie, nu! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  1. Doar nu crezi, că am un comentariu șablon, aplicat oricui îmi place?:)

   Apreciază

   1. 69 spune:

    Puteti avea sau nu… nu e o chestiune ce ma priveste… Din punctul meu de vedere, fiecare are dreptul sa faca lucrurile cum vrea sau poate atata vreme cat nu atinge in mod negativ existentele celorlalti. Imi pare rau, pentru dumneavoastra zic, daca materialele mele nu va plac si, evident, sunteti liber sa nu le cititi. E dreptul dvs. O zi frumoasa va doresc!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Mi se pare, sau ești ușor bosumflată? Poate am făcut o apreciere neinspirată?! Hai, te rog, trimite-mi un zâmbet, ca unui bărbat, care a încercat neîndemânatic să te aprecieze!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. 69 spune:

   Mie mi se pare ca da, judecand dupa comentariile dumneavoastra! In orice caz, cred ca depinde mult de perceptia fiecaruia. Eu scriu un mesaj, in maniera evident proprie si personala, restul il face cititorul, care il trece prin prisma proprie. Va place sau nu, e problema dumneavoastra, nu a mea!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Știi, 69,mă simt ușor flatat, de faptul de a-mi fi remarcat comentariile, dar, chiar mi-ai stârnit curiozitatea, asupra mea însămi.În sensul unei impresii deplorabile.

    Apreciat de 1 persoană

  3. 69 spune:

   Eu nu pot si nu-mi permit sa fac aprecieri la adresa dvs. ca persoana. Pot sa spun doar ca-mi pareti destul de agresiv in ceea ce ma priveste. Dar cum ziceam intr-un comm precedent, nu este o problema a mea, ci una a dvs. In ceea ce priveste remarcatul comentariilor, pt mine e o chestiune de respect pentru cei ce-mi citesc materialele, indiferent de conotatia negativa ori pozitiva a acestora si, sincer, n-as lipsi nicioadta de respect in mod voluntar vreun cititor.

   Apreciază

   1. Chiar sunt nedumerit!Ce vezi/simți agresiv la mine?Dacă nu e o încercare de redare a proverbului,Comentariul meu, a fost o consecință, a impresiei, lăsată asupră-mi nu doar de stil, ci și de ce lași să se întrevadă, din chipul tău. Să am vre-o vină că mi-a plăcut?
    Destul de interesant, nu crezi?

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Foarte!

    Apreciază

  4. 69 spune:

   aahahaha… De acord cu „neindemanatic”, dar ca sa ma „bosumflu” eu se vrea mai mult de atat! Nu confundati lucrurile, doar imi place sa zic lucruilor pe nume cand situatia sau vreunul o cere, pt a elimina neclaritati inutile.

   Apreciază

   1. Rămân mâhnit, de ceea ce am declanșat, deși intenția a fost destul de clară, și apreciez decentă!

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    N-aveti de ce, un schimb de replici n-are de ce sa mahneasca pe nimeni, dimpotriva ar trebui sa fie constructiv atata vreme cat e civilizat, iar al nostru mi se pare ca asa a fost! Cat despre intentie, ajunge ca stiti dvs, cum a fost! O zi buna! Si-o cafea, cum zicea prietena noastra Ileana!

    Apreciat de 1 persoană

 10. firdeiarbainbataiavantului spune:

  Deşi (aparent) din cealaltă parte a baricadei, adică a emisferei masculine, pot spune că textul mi-a plăcut pentru că e şi amuzant, şi ironic şi bine scris. Personal, nu m-aş vedea niciodată motan leşinat, iar homo, sorry…

  Apreciat de 2 persoane

  1. 69 spune:

   Multumesc, domnule! Ideea mea se vrea exact cum dumneavoastra ati apreciat: sa prind în răndurile mele, cât mai corect și bine scrise, realitățile vieții, nu întotdeauna ușoare, în maniera glumeață, ironică, autoironică. Uneori reușesc, alteori nu… Cât despre celălalt aspect, din punctul meu de vedere, e chestiune de alegere, de libertate personală sa zicem. In sensul ca fiecare ar trebuie sa fie ceea ce alege să fie, în realitate e mai complicat… Un sfarsit de saptamana minunat va urez!

   Apreciat de 2 persoane

   1. firdeiarbainbataiavantului spune:

    Mulţumesc la fel.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.