Sexologisme – Mozolul

Mozoliți-ne domnilor!

Afinitatea, alchimia între două persoane se caută, se construiește, parcurgand stradă, timp și situații împreună, dar se simte din primul moment. Și dacă nu chiar din primul-primul, siguranța faptului că ceva de calitate va ieși (sau nu!) vine în momentul sărutului, sărutului cu limba, mozolului în limbaj popular. Această minunată acțiune, preludiul relației aș indrăzni să zic, nu numai al actului sexual cum greșit se crede de cele mai multe ori, e cea care deschide porțile sau…le închide, după caz! Că poate, dacă ai mai mult de 16 ani, ți se va părea o chestie banală, dar pe care, domnilor (și doamnelor!) mulți nu știu s-o facă! E ca atunci cand te prezinți la un interviu pentru o nouă slujbă cu un CV prost făcut. Si nu e vorba doar de tehnică ori de prezență, e adevărat că ochiul are și el partea lui, ca și nasul de altfel, că doar nu te duci la prima întalnire în pantaloni scurți și puțind a transpirație, că nu ești prost să-ți fuți norocul înainte chiar de-al cunoaște, dar momentul decisiv e cel al sărutului. Atunci îți simți partenerul, îl percepi, îl guști, te adaptezi, îl cauți și-l găsești! Dacă-l gasești!

Sărutul, vreau să zic cel orgasmic, care poartă în pat, îți cam spune la ce să te aștepți. In sensul că dacă omul în schimb de mozolul secolului îți oferă un sărut tremurat din vărful buzelor, cast, fin, ca și cand i-ar fi frică să nu distrugă fragilitatea momentului, n-o să te aștepți la vreo divă porno și varii kamasutre! Fără a minimaliza importanța sărutului cuminte evident, dar ăla e pentru fii, frați etc. etc. și alte ocazii și locuri nu tocmai explozive. Acuma nu vă speriați și nu vă apucați de făcut exerciții interminabile de lins pe toate parțile lingurița din cana de cafea. Ca doar nici noi n-om fi experte, că nu există o școală a mozolului doar pentru doamne. Și nici nu e vorba de cine știe ce tehnici centrifugate sofisticate de limbă ci mai degrabă de interceptarea ritmului, vitezei, dorinței celuilalt.

Sărutul e fundamental. Sărutul n-are varstă!

Am auzit că după 40 nu prea se mai face, că nu se cade, că nu mai suntem puști – și eventual pistoale, că doar e epoca terorismului, nu cea a iubirii! Că, deh, după vreo 20 de ani de căsnicie nu ți-o mai veni să-ți înfilezi limba pană-n traheea doamnei și invers, dar cred că ar trebui să experimentezi măcar o dată, în parc, pe băncuță, cu limba, lung și apăsat, în văzul tuturor! Poezie și sange. Galopant. Sintonie suflet și corp. Și dorința de-a continua. Ca la 16 ani. Atenție, există riscul să-ți placă! Dar și ca unii, puritanii spre exemplu să-și exprime dezacordul zicand că-i rușine sau chiar păcat, invidioșii că-i nebunie s.a.m.d! Totul fals! Eu sunt pentru sărutul liber. Și-o să spun că rușine e să te cerți nu să te săruți și că păcat ar fi să n-o faci, dar și mai păcat ar fi să n-o faci bine. Că sărutul e artă, e perseverență, e dedicație, e sentiment, cu gust, cu atingeri, cu salivă pe jumatate de față, cu bătăi puternice de inimă!

E testul de intrare în marea aventură a unei relații, dar și unul dintre ingredientele principale pentru a menține flacăra dragostei vie. De aia dragi doamne, acordați-i adevărata importanță și nu aruncați în vant nici măcar unul, dar nici nu inventați dureri de cap sau ciudate indispoziții, lipsindu-vă astfel de una dintre cele mai minunate plăceri ale vieții, sărutul. Sărutul cu limba, mozolul! A nu se citi molozul, că ăla vine la sfarșit, cănd o relație se năruie, pentru a defini dărmăturile, ca o consecință. A lipsei de mozol!

29 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. bernard25 spune:

  Bonjour ou bonsoir mon Ami AMIE
  Je te souhaite plein de bonnes choses
  La beauté du silence
  La gloire de la lumière
  Le mystère de la pénombre
  La force de la flamme
  Le pouvoir de l’eau
  La douceur de l’air
  La force tranquille de la terre
  L’amour qui se trouve
  aux racines des choses
  Je te souhaite de passer une agréable journée
  Riche de joie et de bonheur et du soleil dans le cœur
  Reçois ce petit câlin……et ce bisou ce matin
  Et aussi ce soir
  Bonne journée et bonne soirée douce nuit
  BERNARD

  Apreciat de 1 persoană

 2. Aldus spune:

  M-a distrat titlul! 🙂 O singură întrebare am: de ce cu salivă pe jumătate fața și nu pe jumătate burta (ei)? Femeie având, se știe, mai multe perechi de buze.

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Ahahaha…chestione de alegere doar! O seara buna!

   Apreciază

  1. 69 spune:

   Grazie! Un abbraccio!

   Apreciază

 3. Rodica spune:

  A republicat asta pe Rodica.

  Apreciază

 4. Ileana spune:

  Ganduri bune, o cafea tarzie si un buna seara! Sa aveti parte de clipe cat mai placute, dragilor!


  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Multumesc pt urarile minunate si pt cafea! Iubesc cafeaua! Un sfarsit de saptamana minunat si permite-mi sa ti-o intorc, macar virtual! Cafeaua zic! Te imbratisez cu drag, Ileana!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Aliosa spune:

  Îndemnul sus postat,
  e foarte incitant
  dar, e o frecție ușoară,
  ca să nu spun apă chioară !!! 🙂 😦 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

   1. 69 spune:

    Bun inceput de saptamana si dvs!

    Apreciază

 6. papagigli spune:

  Pentru mine, sa ti-o spun drept, sarutu-i sex (ma refer la ala care rivalizeaza tubajele). Ba mai mult, poate fi considerat penetrare, chiar daca orificiile difera din punct de vedere morfologic.
  Sarutul in public nu-l gasesc atragator. Cred ca pentru un sarut pasinal iti trebuie si ceva atmosfera. Ca daca te flutura un troleibus pe la spate, auzi vreo trei clacsoane si un „fute-o baaaa!” zic ca te cam poti fute-n el de sarut si-n toata vraja lui.
  Pe-o banca-ntr-un parc ar mai merge cu conditia sa ti-o si pui pe aceeasi banca, in acelasi parc si in acelasi timp. Altfel e doar un motiv pentru un mers cracanat si un dus rece care sa ti-l vindece. Ca sarutul, ala de care aminteam si eu si tu, fara sex, eca scuza fara motiv, in viziunea mea.
  In incheiere uite cam cum il vad eu ca se intimpla 😉
  https://v2valmont.wordpress.com/2009/09/08/lirismul-carnal/

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Iar pt mine, să ți-o spun la fel de drept, e mult mai mult! Evident la doamne e divers, ça ne place sa fantasmagorim asa, de nebune, da’ bune, poate și pt faptul că noi nu ne confruntam cu riscul de-a merge crăcănat! Bine ai revenit, sper că de data asta pt mai mult timp, dar tu știi mai bine!

   Apreciază

   1. papagigli spune:

    Hm! Nu cred ca sarutul patimas reflecta in mod necesar sentimentul, ci mai mult atractia fizica, care tot in sex s-ar traduce, dupa citeva „tubaje”. Dar cum n-am fost … inca… femeie, aleg sa nu te contrazic. 😉
    Totusi, poate ca asta-i si explicatia pentru care dupa o anumita virsta si multi ani impreuna, mozolul cuplurilor devine o rara avis, desi sentimentele sunt inca vii.

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    O decizie înțeleaptă!..de aia îmi plac bărbații inteligenți! Vii vii, sentimentele zic, dar schimbate, transformate și ele…

    Apreciază

   3. papagigli spune:

    N-as putea spune daca sunt transformate sau erodate, dar in mod sigur sunt cimentate. In plus, dupa atitia ani, intervine si obisnuinta care se spune c-ar fi a doua natura. Din pacate deteriorarea fizica si fizionomica loveste necrutator in libidou. Asa caci, chiar daca inca suntem atrasi din punct de vedere mental, spiritual si sentimental de cel/cea de linga noi, cu timpul cred ca dorinta acelui mozol dezlantuit paleste.
    Asta e, probabil, motivul pentru care exista cugari (de ambele sexe 😉 )

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Total de acord!

    Apreciază

 7. racoltapetru6 spune:

  Sărutul are și rolul unui mic vaccin natural, tocmai bun în vremurile astea, când celelalte vaccinuri sunt atât de contestate. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Nu m-am gândit, dar zău că ai dreptate! Mai mult, ar putea fi declarat medicament universal!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Iosif spune:

    „Mozolul” e doar „algocalmin” pentru minori. 🙂
    Medicamentul care ar putea salva specia homo sapiens sapiens de la toate bolile incurabile, (recomandat doar adultilor) este iubirea neconditionata, sacrificatoare de SINELE vechi, fara prejudecati, legi sau reguli omenesti si interdictii dogmatico-religioase .Singura Lege a Iubirii este Adevarul absolut si Constiinta Liberului arbitru.

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Iosif, te iubesc! Ești fantastic!

    Apreciat de 1 persoană

   3. Iosif spune:

    Sa înteleg ca nu sunt singurul „nebun de dragoste” ? Ei bine,sa stii doamna draga,ca pe mine m-a prins virusul acestei nebunii înca de prin 12.12.2012 ,de la celalat sfârsit de lume, iar acum ,trecând si de cel de-al doilea parca nu mai sunt pamântean, sau poate existenta mea s-a teleportat într-o alta dimensiune a perceptiei, habar n-nam. Cert este ca sunt fericit cu toate ca lumea nu mai crede în astfel de basme..Sper însa, ca nici unul dintre „nebunii de dragoste” sa nu sufere sufleteste si/sau spiritual ! 🙂
    O saptamâna superba împreuna cu toti cei dragi.

    Apreciat de 1 persoană

   4. 69 spune:

    Iosif, draga, nebuni suntem toți, d e dragoste doar unii ce-i drept, dar dragostea are multe forme, așa că e dificil și complicat de a judeca argumentul! Dar da, in felul meu, și eu sunt o nebuna de si din dragoste! Cat despre sfârșitul lumii, mi se pare că se întâmplă în fiecare zi, că și consecință a acțiunilor noastre! Și, aș mai zice că nu există dragoste fara suferința, poate pt a echilibra, a contrabalansa, cine știe, poate doar Universul….

    Apreciază

 8. Iosif spune:

  Daca publicai articolul acesta prin sec.xv , ajungeai ca Jeanne d’Arc. Profiti de faptul ca s-a desfiintat inchizitia ! 🙂 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. 69 spune:

   Ahahaha ! Corect!

   Apreciază

  2. 69 spune:

   Era un rasu’-plansu’ ça sa zic așa, dar profit că între timp și BC s-a înmuiat și adaptat la vremuri daca ne gândim că însuși Papa Francesco recunoaște relațiile între gay…or fi servit rugile de dinaintea rugurilor….sau cine știe, cert è ca’ in atari condiții, săruturile mele, fie ele chiar și cu limba, vor trece aproape neobservate…

   Apreciază

   1. Iosif spune:

    Acuma este considerata de BC.sfânta,iar din sec. xlx devine „mère de la nation française”;

    Apreciat de 1 persoană

   2. 69 spune:

    Evident în interes politic… Una dintre cele mai mari farse din istorie… Dar ea a fost o sfanta!

    Apreciază

 9. firdeiarbainbataiavantului spune:

  Big like!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.